En helt almindelig læreruddannelse – på en anden måde
Den digitale læreruddannelse er en helt almindelig læreruddannelse, og så alligevel ikke.
På Den digitale læreruddannelse arbejder du under samme lovgrundlag, som på alle andre læreruddannelser i Danmark. Forskellen mellem Den digitale læreruddannelse og andre læreruddannelser findes i måden, du studerer på.
På Den digitale læreruddannelse:
- Skal du have høj selvdisciplin til at kunne studere 37 - 40 timer om ugen og det uden studiekammerater rundt om dig. Du skal skabe en hverdag, hvor du finder trivsel i dit eget selskab og med en masse læsning.
- Mødes du med din(e) undervisere via din e-portfolio lavet i OneNote samt via online-samtaler.
- Dine undervisere giver feedback på dit studiearbejde lavet i din OneNote portfolio. Dine undervisere har fuld indsigt i din læring og studiearbejde, så vi kan samarbejde om din læring og udvikling. Vi forlanger, at du har arbejdet med dit studie 37 – 40 timer om ugen. Du kan til gengæld forvente, at dine undervisere giver dig individuel feedback på alt dit arbejde, hvorved du bliver godt klædt på til arbejdet i grundskolen
- Udvikler du dig selv og skolen - med det samme. Efter bare 2 ½ måneders studie foretager du egen-undervisning i en skole/klasse, som du selv har fundet. Du planlægger alt selv, men får selvfølgelig vejledning fra din(e) undervisere. Du er i praktik i hvert semester på Den digitale læreruddannelse.
- Får du tilfredsstillet din faglige og personlige nysgerrighed - Dit ”nørd-gen” bliver i den grad tilfredsstillet.
Deltag i online infomøder
Er du nysgerrig på uddannelsen? Så deltag, når vi afholder Zoom-møder om de digitale læreruddannelser og få svar på dine spørgsmål.
Møderne foregår fra klokken 15-15.45. Vær med fra start, så du får den indledende præsentation af uddannelsernes opbygning med.
Møderne foregår på følgende datoer:
-
1. oktober
-
5. november
-
3. december
-
17. december
Hvis du har problemer med at logge ind på Zoom-mødet, så skriv til lahp@ucsyd.dk
Afklaringsforløb om Den digitale læreruddannelse er den bedste læreruddannelse for dig?
Inden ansøgning på Den digitale læreruddannelse, skal du have gennemført et online afklaringsforløb, hvor du får afprøvet studieformen på Den digitale læreruddannelse.
Bestil afklaringsforløbet ved studievejleder Lars Holbæk på lahp@ucsyd.dk. Du kan her læse, hvad du skal igennem i afklaringsforløbet.”
Praktik
På Den digitale læreruddannelse skal du – som på alle læreruddannelser – have 24 ugers praktik fordelt på de 4 studieår. Praktikkerne er typisk fordelt på 3 uger i november samt 3 uger i maj.
Du kan tage din praktik i udlandet, dog skal den sidste praktikperiode foregå på en dansk almen grundskole.
Merit-læreruddannelsen og enkeltfag er også en mulighed på Den digitale læreruddannelse.
Adgangskrav og optagelse
Du skal have gennemført en gymnasial ungdomsuddannelse for at blive optaget på en læreruddannelse.
Der er ikke frit optag på Den digitale læreruddannelse og optag afhænger derfor af dit gennemsnit fra din ungdomsuddannelse.
Har du et gennemsnit på 7 eller derover fra din ungdomsuddannelse, kan du blive optaget på baggrund af dit karaktergennemsnit via kvote 1. Er dit gennemsnit under 7, skal du søge via kvote 2 og optages på baggrund af en optagelsessamtale.
Læs om adgangskrav og optagelse her.
Derudover kræver Den digitale læreruddannelse, at du:
- Har gået på en dansk (folke)skole og taler/skriver flydende og fejlfrit dansk
- Kan og vil prioritere minimum 40 timer pr. uge til dine studier allerede fra første studiedag (Hvis du er enkeltfagsstuderende, så afhængigt af hvad du læser)
- Kan finde skoler, hvor du kan afprøve og udvikle undervisning
- Har en PC eller Mac og et stabilt internet. Chromebook kan ikke bruges.
Søg ind på Den digitale læreruddannelse
Drømmer du om at læse til lærer på Den digitale læreruddannelse? Så søg ind via optagelse.dk.
Spørgsmål om optagelse, adgangskrav og ansøgning?
Har du spørgsmål om optagelse, adgangskrav, udfyldelse af din ansøgning, SU eller til valg af studie?