Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau
  • Korte forløb og konsulentydelser For kommuner og organisationer, der ønsker skræddersyede videreuddannelsesforløb til medarbejdere og ledere eller konsulentydelser

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Videnstemaer UC SYD Forskning sætter fokus på særlige videnstemaer. Mød vores eksperter. Læs om vores forskning og hvordan du kan bruge den i praksis.
  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Læs til pædagog på merituddannelsen

For dig, der har pædagogisk erhvervserfaring og brug for et fleksibelt studie.

For dig, der har pædagogisk erhvervserfaring og brug for et fleksibelt studie

Med meritpædagoguddannelsen kan du læse til pædagog og få ny faglig og teoretisk vinkel på det, du laver i dag. Samtidig får du fleksibilitet i hverdagen til eksempelvis at kunne varetage et deltidsarbejde ved siden af uddannelsen.

Du har måske været på arbejdsmarkedet i nogle år og vil gerne uddanne dig til pædagog? Du bor måske langt fra vores campus i Aabenraa og har brug for primært at kunne studere hjemmefra? Du har måske et job, som du vil beholde under din uddannelse og søger en fleksibel studieform?

Med meritpædagoguddannelsen kan du blive pædagog og få nye faglige indspark til din pædagogiske praksis – selvfølgelig med en fleksibel studieform, så du kan forene arbejde, studie og familieliv.

Vælg mellem en 3-årig og 4-årig merituddannelse

En kvindelige og en mandlig studerende på meritpædagoguddannelsen snakker sammen og skriver på et stykke papir

Meritpædagog

Den 3-årige meritpædagoguddannelse

Læs ét år på fuld tid og to år på deltid.
Studerende arbejder i gruppe på meritpædagoguddannelsen

Meritpædagog

Den 4-årige meritpædagoguddannelse

Uddan dig på deltid med 23 timers studie om ugen i fire år.

Hvilken studieform passer dig?

På UC SYD kan du enten tage meritpædagoguddannelsen som en 3- eller 4-årig uddannelse. Den største forskel er, hvor mange timer du studerer om ugen og derfor også, hvor mange timer du kan arbejde som pædagog ved siden af.

Den 3-årige meritpædagoguddannelse er for dig, der primært vil fokusere på uddannelsen – i hvert fald det første år. Her skal du nemlig regne med at studere ca. 40 timer om ugen og de to sidste år ca. 27 timer om ugen.

Den 4-årige meritpædagoguddannelse er tilrettelagt med ca. 23 timers studietid om ugen. Derfor kan du med denne uddannelse holde fast i dit nuværende arbejde, mens du studerer ved siden af.

Hvem læser typisk på meritpædagoguddannelsen?

På merituddannelsen møder du typisk studerende, der er lidt ældre end dem, der går på den ordinære pædagoguddannelse. Alle har været på arbejdsmarkedet i en del år, inden de træffer deres valg om at uddanne sig til meritpædagog. Af samme årsag vil du møde meget afklarede og dedikerede studiekammerater, som kommer med en god portion erfaring og et klart mål med uddannelsen. Nogen bor langt væk fra vores campus, så forbered dig på, at dine studiekammerater kommer fra nær og fjern.

Kontakt os

Har du spørgsmål? Så kontakt os endelig.

Malene Bonde
Studieadministrativ medarbejder