Gå til hovedindhold

Efter- og videreuddannelse

Diplom- og akademiuddannelser, fagmoduler, kurser og temadage

Diplom i Erhvervspædagogik

Tilmelding til Diplom i Erhvervspædagogik, foregår via modultilmelding

Gå direkte til moduler

Lær at formidle din erhvervsfaglige viden

  • Få det teoretiske og praktiske grundlag for at arbejde som lærer ved de erhvervsrettede uddannelser.
  • Udvikl dig professionelt og personligt.

Lær at koble pædagogisk praksis med din erfaring fra det virkelige erhvervsliv og arbejdsmarked. Få samtidig kompetencer til at indgå i tværfagligt og tværsektorielt samarbejde i din organisation.

Du vil på uddannelsen blive introduceret til undervisning og læring i et didaktisk og videnskabsteoretisk perspektiv, som vil styrke din planlægning og udførelse af undervisningen. Derudover vil en del undervisning være praktisk orienteret, så den tager udgangspunkt i de situationer, du oplever som underviser på en erhvervsrettet uddannelse.

Diplomuddannelsen er den officielle uddannelse for undervisere ved erhvervsskoler, men kompetencerne i undervisning, vejledning, formidling, læring, didaktik og social inklusion er også relevante for undervisere og vejledere ved fx FGU-skolerne, de frie fagskoler og lignende uddannelsesinstitutioner, ligesom de opnåede kompetencer også bliver efterspurgt i private virksomheder og forvaltninger.

Fakta om uddannelsen

  • Type :

    Diplomuddannelse

  • ECTS :

    60

  • Økonomi :

    Egenbetaling

  • Varighed :

    Typisk 3 år på deltid. Maksimalt 6 år.

  • Adgangskrav :

    Videregående uddannelse + 2 års erhvervserfaring

  • Beliggenhed :

    Typisk på vores campusser i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Esbjerg 

Hvad siger en tidligere studerende?

Hør hvad faglæreren Arne Ree fik ud af at læse diplomuddannelsen i erhvervspædagogik hos UC SYD.

Praktiske informationer

Uddannelsens varighed

Diplomuddannelsen i erhvervspædagogik er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv. Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Sådan tilmelder du dig

Som studerende på Diplom i erhvervspædagogik tilmelder du dig ikke en hel diplomuddannelse på én gang. Du tilmelder dig derimod løbende modulerne i det tempo, der passer dig. Er du ny studerende, skal du ved første tilmelding til et modul vedhæfte dokumentation for adgangsgivende uddannelse og erhvervserfaring. Se oversigten over obligatoriske og valgfrie moduler på Diplom i erhvervspædagogik længere nede på denne side.

Vil du læse online hjemmefra? Så tilbyder vi, at du kan læse de enkelte moduler over nettet. Kontakt os for at høre mere om muligheden for netstudie på diplomuddannelsen i erhvervspædagogik.

Adgangskrav på diplomuddannelsen i erhvervspædagogik

For at komme ind på diplomuddannelsen i erhvervspædagogik på UC SYD skal du have afsluttet en videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse. 

Derudover forudsætter diplomuddannelsen i erhvervspædagogik mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Økonomi

Diplomuddannelser i Danmark skal betales af dig selv eller din arbejdsgiver. I særlige tilfælde har du mulighed for at få SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Det kan du læse mere om på www.svu.dk.

Du betaler løbende for din uddannelse, hver gang du tilmelder dig et modul på vores hjemmeside. 

Placering af uddannelsen på din arbejdsplads

Vi udbyder også uddannelsen som rekvirerede forløb med deltagelse af flere ansatte fra samme arbejdsplads. Vi kan tilbyde jer særligt tilrettelagte forløb, der vil gøre det muligt for ansatte på samme arbejdsplads at deltage i et fælles forløb uanset forskelle i adgangskravene. Læs mere om at få et skræddersyet forløb til din virksomhed.
 

Studievejledning

Få råd og vejledning til at vælge den rigtige efter- og videreuddannelse. Vi har samlet de vigtigste oplysninger til dig, der har spørgsmål til dit studievalg. Du kan også kontakte vores studievejleder for personlig vejledning.

De vigtige detaljer

På nedenstående side finder du alt, hvad du skal vide om til- og afmelding til vores efter- og videreuddannelsesmoduler, samt eksamener og udgifter. 

Er du interesseret i at få op til 10.000 kr. årligt til videreuddannelse? Så læs mere her.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point. De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.

Oversigt over uddannelsens opbygning

Anbefalet rækkefølge

Hvis du vælger at læse hele diplomuddannelsen, anbefaler vi, at du tager de obligatoriske moduler i denne rækkefølge:

Modul 1: Læring i erhvervspædagogisk praksis
Modul 2: Didaktik i erhvervspædagogisk praksis
Modul 3: Pædagogisk videnskabsteori

Obligatoriske moduler

Her kan du læse om og tilmelde dig de obligatoriske moduler på Diplom i Erhvervspædagogik.

Læring i erhvervspædagogisk praksis

ECTS: 10

Læs mere

Didaktik i erhvervspædagogisk praksis

ECTS: 10

Læs mere

Videnskabsteori i erhvervspædagogisk praksis

ECTS: 5

Læs mere

Afgangsprojekt, Diplom i Erhvervspædagogik

ECTS: 15

Læs mere

Valgfrie moduler

Sortér valgmodulerne på fagområde eller semester, og få vist lige de moduler, der er relevante for dig.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Anne Maria Rønholt

Studievejleder

Anne Maria Rønholt (AMRO)

Er du i tvivl, om du skal vælge en akademi- eller en diplomuddannelse? Har du brug for en individuel kompetencevurdering? Eller har du spørgsmål til tilmeldingsfrister, optagelseskrav, dokumentation, SVU eller ECTS? Så kontakt vores studievejleder. Tager hun ikke telefonen, så send en mail. Så vender hun tilbage hurtigst muligt.

Områdeleder

Trine Tybjerg Holm (TTHO)