Fra uddannelsesinstitution til samfundsaktør
Hos UC SYD har vi en klar ambition om, at vi ikke bare vil være en uddannelsesinstitution. Vi vil også være en samfundsaktør som blander sig i vores omverden. Vi har meninger og holdninger, og vores medarbejdere opfordres til at give den til kende.
Det gør vi med udgangspunkt i vores Strategi 2025 - med Hoved, hånd og hjerte.
Strategi 2025: "Det handler om at blive professionel - med både hoved, hånd og hjerte"
Strategi 2025 "Det handler om at blive professionel - med både hoved, hånd og hjerte" er UC SYD's egen strategi. Formålet er et udvikle UC SYD på en række strategisk udvalgte områder. Områderne understøtter de mål, der udstikkes i den strategiske rammekontrakt. UC SYD har tre prioriterede fokusområder i strategiperioden: Regional ansvarlighed, professionel kvalitet og grøn omstilling.
Strategi 2025 omfatter perioden frem til den 31. december 2025.
Se vores strategifilm her:
Forskningsstrategiske pejlemærker
Visionen for forskningen ved UC SYD er at bedrive selvstændig, praksisnær og anvendelsesorienteret forskning med forankring i vores uddannelser og forskningsprogrammer. Forskningen skal matche professionsfeltets behov og leve op til internationale og anerkendte standarder for professionsforskning. Læs mere i de Strategiske pejlemærker for forskning ved UC SYD.
UC SYD er tilsluttet den nationale code of conduct. Læs om UC SYDs politik for ansvarlig forskningspraksis her.
International strategi
UC SYD's internationale strategi har bl.a. det formål, at det internationale skal være en naturligt integreret del af UC SYDs uddannelser og forskningsmiljø. Det internationale skal således være tilgængeligt for alle medarbejdere og studerende og bidrage til at gøre UC SYD til et udsynet studiested og en attraktiv arbejdsplads.
Digitale ambitioner
Fem ambitioner for det digitale
UC SYDs vedtægt
Vedtægterne sætter rammen for UC SYDs virke.
UC SYDs vedtægt - Bilag til vedtægt
Strategisk rammekontrakt
De strategiske rammekontrakter indeholder strategiske mål for UC SYDs kerneopgaver og er en aftale mellem UC SYD og Uddannelses- og forskningsministeriet.
Strategisk rammekontrakt 2018-2021
Strategisk rammekontrakt 2022-2025
Institutionsplan
UC SYD
UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 13 professionsbacheloruddannelser, en erhvervsuddannelse og to erhvervsakademiuddannelse. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og samfundsfag. Center for undervisningsmidler hjælper områdets skoler med kurser og materialer.
UC SYD har omkring 5.000 studerende på grunduddannelserne, heraf 600 internationale, ca. 2.500 på videreuddannelserne og mere end 600 medarbejdere fordelt på fire campusser i Esbjerg, Haderslev, Kolding, og Aabenraa, samt en uddannelsesfilial i Tønder.
Mål og værdier
UC SYD skaber rammen for ambitiøse studerende, der vil løfte samfundet og gøre en forskel for andre. Hos os går teori og praksis hånd i hånd. Det vi underviser og forsker i bliver gjort anvendeligt i praksis.
Høje ambitioner
UC SYD skaber rammen for ambitiøse studerende, der vil løfte samfundet og gøre en forskel for andre. Hos os går teori og praksis hånd i hånd. Det vi underviser og forsker i bliver gjort anvendeligt i praksis. Vi balancerer høje ambitioner med et godt studieliv. Og innovation med viden, der virker.
UC SYD er til for de studerende, for samfundet og for fremtiden.
Vores uddannelser er altid på højt niveau, udviklet ud fra den nyeste forskning og direkte anvendelige. Vi afprøver nye læringsformer og udvikler forskning, der kan anvendes i den virkelige verden. UC SYD er en vidensinstitution, der kobler uddannelse og forskning med samfundets aktuelle behov.
UC SYD er en drivkraft i samarbejdet på tværs mellem uddannelsesinstitutioner, kommuner, region og virksomheder.
Vi stiller høje krav til vores studerende, men giver også meget tilbage. Både i form af høj faglighed, individuelle talentprogrammer og videreuddannelse, der hjælper dem fremad i karrieren. Vi giver vores studerende redskaberne til at realisere deres talent, drømme og ambitioner.
UC SYD er rammen om det gode studieliv og faglig fordybelse. For studerende, der vil forme fremtiden.
Organisationen
Bestyrelsen er UC SYDs øverste myndighed og sætter de overordnede rammer for institutionen. Den daglige drift varetages af direktionen bestående af rektor og 3 direktører.
Få et overblik over UC SYDs samlede organisation: Organisationsdiagram
Bestyrelsen
Se oversigt over medlemmerne i UC SYDs bestyrelse, og find billeder til download:
Se forretningsorden for bestyrelsen for UC SYD 2023 - bilag til forretningsorden
Kommende mødedatoer
Dagsordner og referater
Her finder du dagsordner og referater for de seneste 5 år:
Ledelse
Klik på nedenstående for at få kontaktoplysninger på ledere i UC SYD og billeder til download.
Uddannelsesudvalg
Uddannelsesudvalgene er en del af lovgivningen om professionshøjskoler. Hver enkelt uddannelse på UC SYD har sit eget uddannelsesudvalg, der består af personer med kompetence inden for udvikling og kvalitetssikring af uddannelserne og af personer med kendskab til arbejdsmarkedet.
Uddannelsesudvalget rådgiver bestyrelsen, rektor og ledelsen af det pågældende uddannelsesområde om uddannelsernes indhold, profil, kvalitet, relevans samt om den regionale uddannelsesdækning. Uddannelsesudvalget afgiver også indstillinger om studieordninger inden for udvalgets område til bestyrelsens eller rektors godkendelse.
Du finder en oversigt over uddannelsesudvalgene, deres medlemmer og dokumenter her.
Hvem samarbejder vi med?
Få overblik over UC SYDs partnerskabs og samarbejdsaftaler med kommuner, KKR, region, uddannelsesinstitutioner og andre aktører.
UC SYD har et særligt regionalt ansvar
UC SYD er den største uddannelsesinstitution i det sydjyske. En vidensinstitution, en samfundsaktør og et samlingspunkt for landsdelen. UC SYD spiller en central rolle i forbindelse med højnelse af kompetence- og vidensniveauet i Sydjylland. Vi vil være en drivkraft i samarbejdet på tværs mellem uddannelsesinstitutioner, kommuner, region og virksomheder.
Vi har et særligt ansvar for at udbyde relevante videreuddannelser, kurser og skræddersyede uddannelsesforløb samt indgå i forsknings- og udviklingssamarbejder med områdets offentlige og private virksomheder.
Derfor indgår vi aftaler om partnerskab og samarbejde med kommuner, region, uddannelsesinstitutioner og andre aktører mhp. at understøtte lokal og regional udvikling.
Vi har også 150 internationale samarbejdspartnere.
I samarbejdet bygger vi på frugten af aktuel og relevant viden fra egen og andres forskning.
Aftalerne etableres efter følgende model:
- Partnerskabsaftale på øverste ledelsesniveau - her drøftes og fastlægges den overordnede fælles politik og strategi med afsæt i det konkrete samarbejde, der udmøntes i samarbejdsaftaler på forvaltningsniveau og i afgrænsede projekter.
- Samarbejdsaftaler - mellem kommunale forvaltninger/afdelinger/områder og UC SYDs professionsbacheloruddannelser/videncentre/efter- og videreuddannelser, der lægger rammerne for den konkrete sektors samarbejde.
- Projekter - der udmønter konkrete emner og temaer under partnerskabet og samarbejdsaftaler.
Årsrapporter
Her finder du UC SYDs årsrapporter fra de seneste 5 år. Her kan du læse om UC SYDs hovedtal, nøgletal, årsberetningen, regnskab m.m.
Grønt regnskab
Her vil du kunne finde vores årlige udgivelse af rapporten om vores grønne regnskab. I rapporten samles der op på mange af de indsatser, som i det forgange år, har haft fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed.